‘Hij maakt indruk met zijn poëtische spel’, schreef de pers over violist TIM BRACKMAN. Hij won in 2018 de derde prijs op het Oskar Back Concours en de jury beoordeelde hem als ‘een innemende artistieke persoonlijkheid met een groot gevoel voor klankkleur en met een natuurlijke uitstraling’. Tim is een veelgevraagd musicus in verschillende ensembles en hij soleerde met diverse orkesten. De viool die hij bespeelt is een Cuypers uit circa 1750.

Zijn zus, pianiste en fluitiste ANNE BRACKMAN kreeg op haar derde de eerste fluitlessen en begon op haar zesde met pianolessen. Ze studeert nu bij Christopher Hinterhuber in Wenen. Ze won prijzen op het Benelux Fluitconcours (2004), de Rotterdamse Pianovierdaagse (2005), de Stichting Jong Muziektalent Nederland (2012) en het Prinses Christina Concours (2012). In 2010 was ze finaliste van de Eurovision Young Musicians competitie.