Gehele seizoen 2020/2021 afgelast

Blokzijl Klassiek heeft besloten om de komende 3 concerten van het lopende concertseizoen in januari, februari en maart te annuleren. Onder de huidige coronamaatregelen zijn concerten niet toegestaan en versoepeling is niet op korte termijn te verwachten.
Het bestuur van Blokzijl Klassiek ziet met deze beslissing de hele programmering voor het seizoen 2020/21 verloren gaan. Er was een mooi programma samengesteld voor dit seizoen, mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van sponsoren en de periodieke schenkers.

Blokzijl Klassiek wil niet steeds per concert beslissen over wel of niet doorgaan. Zowel naar musici als bezoekers kiezen we ervoor om duidelijkheid te scheppen. En voor alles geldt, de veiligheid van musici en bezoekers staat voorop! Zodra er weer 100 of meer bezoekers een concert mogen bijwonen gaan we onmiddellijk bezien of we dan alsnog een of meerdere concerten kunnen organiseren.

Het bestuur heeft voor huidige lockdown nog wel overwogen om voor maximaal 30 personen concerten te organiseren op andere locaties, maar wat onze concerten zo uniek maakt is de combinatie van kwaliteit van musici, de sfeer en de akoestiek van de Grote Kerk in Blokzijl. Deze elementen zijn aan elkaar verbonden en daaraan willen we vasthouden.

Het bestuur gaat er van uit dat we aan het eind van de zomer weer “normaal” verder kunnen.
Het eerstvolgende concert staat nu op zondag 29 augustus 2021 geprogrammeerd. Dat is het concert met het Isabelle van Keulen ensemble. Dit concert stond oorspronkelijk geprogrammeerd in maart 2020. Uw gereserveerde stoel staat dan weer klaar in de Grote Kerk!

Zoals al eerder aangegeven is het aanvankelijke geprogrammeerde jaarprogramma voor het seizoen 2020-2021 door geschoven naar 2021-2022. In oktober 2021 start het nieuwe concertseizoen van 6 concerten met een optreden van Lucie Horsch. We zien er naar uit om u daar weer te begroeten.

Het programma voor 2021 – 2022 ziet er als volgt uit:
10 oktober 2021: Lucie Horsch, blokfluit, Alexandra Nepomnyashchaya, klavecimbel en Nuala McKenna, cello
7 november 2021: Ronald Brautigam, fortepiano
12 december 2021: Nederlands Jeugd Strijkorkest
16 januari 2022: Rosanne Philippens, viool, Zoltán Fejérvári, piano
13 februari 2022: Wishful Singing
20 maart 2022: Storioni Trio

Gelukkig zijn wij een organisatie van onbetaalde vrijwilligers die nauwelijks vaste kosten heeft en de exploitatie flexibel heeft kunnen aanpassen. Wij menen dat wij hiermee de juiste keuzes hebben gemaakt en kunnen slechts hopen dat de situatie vanaf de komende zomer genormaliseerd zal worden dat wij de draad weer kunnen oppakken en weer prachtige muziek kunnen laten horen in de Grote Kerk van Blokzijl.