Concerten in 2021-2022

Veel zal nog afhangen van de verdere ontwikkelingen op het gebied van regelgeving (afstand, aantal bezoekers, testen etc.) Voorlopig gaan we ervan uit dat we de draad weer oppakken vanaf eind augustus. Juist omdat er nog veel onzekerheden zijn informeren we u nu over het concert programma, voor het kopen van abonnementen en kaarten wachten we nog tot in de zomer. We houden u op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief.
Concerten in 2021/2022
29 aug 2021 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met het Isabelle van Keulen Ensemble
 
Dit concert met het Isabelle van Keulen ensemble stond oorspronkelijk geprogrammeerd in maart 2020. De reeds verkochte kaarten en abonnementen blijven recht geven op toegang.
 
Concert programma 2021/22
In oktober 2021 start dan het nieuwe concertseizoen van 6 concerten met een optreden van Lucie Horsch. Meer informatie vindt u op onze website.
 
 
10 okt 2021 | 15.30 uur 
Blokzijl Klassiek met Lucie Horsch, Nuala McKenna en Alexandra Nepomnyashchaya
 
Blokfluitiste Lucie Horsch, celliste Nuala McKenna en klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya brengen een sfeervol en kleurrijk barokprogramma.
De jonge blokfluitiste Lucie Horsch is een sensatie en ze wordt wereldwijd geroemd om haar buitengewone technische vaardigheden, haar grote muzikaliteit en haar overrompelende speelplezier. In 2016 won ze de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award. Ze is te horen op belangrijke festivals en ze werkt samen met orkesten in binnen- en buitenland.
 
De Duits-Ierse celliste Nuala McKenna studeerde in Lübeck, Freiburg en Stuttgart en kreeg haar diploma met onderscheiding. Ze musiceert op verschillende internationale festivals en ze is artistiek leider van haar eigen zomerfestival, Musikfest Kahleby. In 2019 was ze was finaliste van Dutch Classical Talent.
 
De Russische klaveciniste en fortepianiste Alexandra Nepomnyashchaya studeerde in Moskou, Den Haag en München. Ze won een indrukwekkend aantal prijzen op internationale concoursen en ze musiceerde in diverse Europese landen en in Azië. Ze treedt zowel op als solist als kamermusicus.
 
 
7 nov 2021 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met Ronald Brautigam,
 
Ronald Brautigam, fortepiano, speelt de Eroicavariaties en de Appassionata  van Beethoven en de laatste pianosonate van Schubert.
 
Ronald Brautigam, leerling van de legendarische Rudolf Serkin, is een van de grootste Nederlandse pianisten en fortepianisten. Hij won onder meer de Nederlandse Muziekprijs (1984), de MIDEM Classical Award en meerdere Edisons.
De pianist trad op met nagenoeg alle grote Europese orkesten en musiceerde op vele podia wereldwijd. Zijn discografie is indrukwekkend.
 
 
12 dec 2021 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met het Nederlands Jeugd Strijkorkest 
 
Het Nederlands Jeugd Strijkorkest brengt composities van onder anderen Haydn en Sjostakovitsj.
 
De leden van het Nederlands Jeugd Strijkorkest komen uit het hele land. Het is een orkest met zeer getalenteerde strijkers tussen de twaalf en eenentwintig jaar. De meeste van hen zijn leerlingen van jong talentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conservatoria. Het orkest wordt geroemd om zijn grote muzikale en technische kwaliteiten, de tomeloze energie en het aanstekelijke enthousiasme.
Het Nederlands Jeugd Strijkorkest staat onder leiding van dirigent en violist Carel den Hertog, die zijn masterstudie cum laude afsloot.
 
 
23 jan 2022 | 15.30 uur 
Blokzijl Klassiek met Rosanne Philippens en Julien Quentin 
 
Violiste Rosanne Philippens en pianist Zoltán Fejérvári voeren werken uit van Schubert, Ravel, Pärt en Szymanowsky.
Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Beide studies sloot ze af met de hoogste onderscheiding. Ze was prijswinnaar van verschillende concoursen en ze is een van de meest gevraagde Nederlandse violisten. Rosanne Philippens treedt veelvuldig op met gerenommeerde dirigenten en ze is als kamermusicus te horen op grote internationale festivals.
 
De Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári won in 2017 het prestigieuze Concours Musical International de Montréal en in 2016 het befaamde Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Hij is een veelgevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit.
 
 
 
13 feb 2022 | 15.30 uur 
Blokzijl Klassiek met Wishful Singing  
 
Wishful Singing brengt een kleurrijk en afwisselend programma met liederen vanaf de middeleeuwen tot en met de 21ste eeuw.
 
‘Wishful Singing mag met recht een van de parels in het Nederlandse vocale landschap worden genoemd’, meldde het blad Klassieke Zaken. De vijf klassiek geschoolde zangeressen roepen met hun schitterende stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op, van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. Een concert met Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen.
 
 
20 mrt 2022 | 15.30 uur 
Blokzijl Klassiek met het Storioni Trio
 
Storioni Trio speelt muziek van Schumann Liszt en Dvořák.
 
‘Het vlaggenschip van de Nederlandse cultuur’ noemde de pers het Storioni Trio, dat in dit seizoen zijn 25-jarig bestaan viert. Het trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. De drie musiceerden op vele Europese podia en maakten tournees naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten. Ze organiseren jaarlijks het Storioni Festival en treden dan op met musici als Gidon Kremer, Vadim Repin, Natalia Gutman, Mischa Maisky, Sol Gabetta en vele anderen.
 
Verkoop van abonnementen en losse kaarten
Met het oog op de ontwikkelingen rondom covid-19 en de vaccinaties hebben we besloten nog even te wachten met de verkoop van abonnementen en losse kaarten. We zullen u daarover binnenkort informeren.
 
Oproep voor kandidaat bestuursleden
Wij ontvingen verschillende reacties op de oproep voor kandidaten om onze penningmeester op te volgen. In een volgende nieuwsbrief hopen we u daarover meer te kunnen berichten
 
Informatie
We vertrouwen erop dat we dit corona jaar achter ons kunnen laten en we hopen elkaar weer in goede gezondheid te treffen bij de concerten in het najaar.