Puellae Kwartet vervangt Nederlands Jeugd Strijkorkest

De nieuwste RIVM regelgeving maakt het onmogelijk een heel orkest te plaatsen op anderhalve meter afstand in de Grote Kerk. Het optreden van het NJSO is daarom geannuleerd.
Om toch muziek te kunnen brengen in deze donkere dagen, heeft Blokzijl Klassiek de programmering voor 12 december aangepast en het Puellae (latijn voor “meisjes”) Kwartet uitgenodigd.
Het jonge, zeer getalenteerde kwartet, dat is opgericht in 2017, bestaat uit de violisten Annefloor Plantinga en Julia Doornebosch, altvioliste Nouschka van Schaik en celliste Loïs van Malenstein. Ze studeren alle vier aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en hebben de afgelopen jaren een groot aantal concerten gegeven op diverse Nederlandse podia en in Duitsland. Een recensent van een Duits dagblad meldde over hun optreden: ‘Klassischen Hörgenuss vom Feinsten’. De vier volgden masterclasses bij een van ’s werelds beroemdste strijkkwartetten, het Jerusalem Quartet. Ze wonnen eerste prijzen op het Britten Vioolconcours en het Prinses Christina Concours en bespelen alle vier een strijkinstrument van gerenommeerde vioolbouwers.
Tijdens het concert van 12 december spelen de vier een heel aantrekkelijk kwartet van een verliefde Mendelssohn, de Fünf Stücke für Streichquartett van Schulhoff, een kleurrijke en expressieve danssuite met een schitterende tango en Debussy’s ‘La plus que lente’ een humoristische parodie op de wals.
Het concert begint om 15.30 uur en u moet bij de ingang een vaccinatiebewijs, of herstelbewijs, of een negatieve test laten zien. Iedereen dient 1,5 meter afstand te bewaren en in de kerk bij verplaatsingen een mondkapje te dragen. Er is geen pauze.
De abonnementen en de al verkochte kaarten voor het concert van 12 december blijven uiteraard geldig. Voor meer informatie of reservering ga naar www.blokzijlklassiek.nl
of bij Jan Broekhuizen 06 15368085
Uiteraard volgen we de ontwikkelingen rondom corona op de voet. Mochten wij toch genoodzaakt zijn de programmering aan te passen dan laten we dat weten via de website