Concertplanning 2022

Aan de vooravond van 2022 zijn er weer corona maatregelen afgekondigd waardoor de cultuur sector opnieuw zwaar wordt getroffen. Het bestuur van Blokzijl Klassiek gaat er vooralsnog vanuit dat de concerten in de eerste maanden van 2022 doorgang vinden, maar dat weten we pas in de loop van januari. Om die redenen is de losse kaartverkoop tijdelijk beperkt, waarmee we anticiperen op een concert passend binnen de geldende Corona regels.
Zodra er meer informatie is (we verwachten dat in de loop van januari), zullen we u informeren via de site en deze nieuwsbrief.

Voor het voorjaar 2022 staan nog de volgende concerten geprogrammeerd:

23 jan 2022 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met Rosanne Philippens en Zoltán Fejérvári

Violiste Rosanne Philippens en pianist Zoltán Fejérvári voeren werken uit van Faure, Poulenc en Franck
Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Beide studies sloot ze af met de hoogste onderscheiding. Ze was prijswinnaar van verschillende concoursen en ze is een van de meest gevraagde Nederlandse violisten. Rosanne Philippens treedt veelvuldig op met gerenommeerde dirigenten en ze is als kamermusicus te horen op grote internationale festivals.

De Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári won in 2017 het prestigieuze Concours Musical International de Montréal en in 2016 het befaamde Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Hij is een veelgevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit.

13 feb 2022 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met Wishful Singing

Wishful Singing brengt een kleurrijk en afwisselend programma met liederen vanaf de middeleeuwen tot en met de 21ste eeuw.

‘Wishful Singing mag met recht een van de parels in het Nederlandse vocale landschap worden genoemd’, meldde het blad Klassieke Zaken. De vijf klassiek geschoolde zangeressen roepen met hun schitterende stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op, van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. Een concert met Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen.

20 mrt 2022 | 15.30 uur
Blokzijl Klassiek met het Storioni Trio

Storioni Trio speelt muziek van Schumann Liszt en Dvořák.

‘Het vlaggenschip van de Nederlandse cultuur’ noemde de pers het Storioni Trio, dat in dit seizoen zijn 25-jarig bestaan viert. Het trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. De drie musiceerden op vele Europese podia en maakten tournees naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten. Ze organiseren jaarlijks het Storioni Festival en treden dan op met musici als Gidon Kremer, Vadim Repin, Natalia Gutman, Mischa Maisky, Sol Gabetta en vele anderen.

We wensen u mooie feestdagen en een gezond en muzikaal 2022. We vertrouwen erop dat we elkaar weer in goede gezondheid ontmoeten bij de concerten. En als steeds: veiligheid staat voorop en een corona protocol is van toepassing.

We houden u op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief. Voor meer informatie: www.blokzijlklassiek.nl en/of j.broekhuizen@blokzijlklassiek.nl