Laden concerten

« Alle Evenementen

  • Dit concert is voorbij.

Puellae Kwartet

zondag 12 december 2021 om 15:30

Het Puellae Kwartet vervangt Het Nederlands Jeugd Strijkorkest

De nieuwste RIVM regelgeving maakt het onmogelijk een heel orkest te plaatsen op anderhalve meter afstand in de Grote Kerk. Het optreden van het NJSO is daarom geannuleerd.
Om toch muziek te kunnen brengen in deze donkere dagen, heeft Blokzijl Klassiek de programmering voor 12 december aangepast en het Puellae (latijn voor “meisjes”) Kwartet uitgenodigd.
Het jonge, zeer getalenteerde kwartet, dat is opgericht in 2017, bestaat uit de violisten Annefloor Plantinga en Julia Doornebosch, altvioliste Nouschka van Schaik en celliste Loïs van Malenstein. Ze studeren alle vier aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en hebben de afgelopen jaren een groot aantal concerten gegeven op diverse Nederlandse podia en in Duitsland.De leden van het Nederlands Jeugd Strijkorkest komen uit het hele land. Het is een orkest met zeer getalenteerde strijkers tussen de 12 en 21 jaar. De meeste van hen zijn leerlingen van jong talentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conserva-toria.

Tijdens het concert spelen de vier een heel aantrekkelijk kwartet van een verliefde Mendelssohn, de Fünf Stücke für Streichquartett van Schulhoff, een kleurrijke en expressieve danssuite met een schitterende tango en Debussy’s ‘La plus que lente’ een humoristische parodie op de wals.

https://puellaekwartet.nl/

Let op! Coronatoegangsbewijs is noodzakelijk voor toegang tot dit concert. Zie ook Corona spelregels

Gegevens

Datum:
zondag 12 december 2021
Tijd:
15:30

Locatie

Grote Kerk van Blokzijl
Brouwerstraat 11
Blokzijl, 8356 DV Nederland
+ Google Maps

Organisator

Stichting Blokzijl Klassiek

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar