Spelregels bij de concerten van Blokzijl Klassiek

Wat is het coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel)?
Bij de concerten moet u bij de ingang van de Grote Kerk een zogenaamd coronatoegangsbewijs kunnen tonen. Dit kan een negatieve testuitslag zijn (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Naast dit bewijs moet u ook een identiteitsbewijs overleggen als onderdeel van de check. Verder kan men de app gebruiken of een geprint bewijs. Zonder corona toegangsbewijs krijgt u geen toegang tot de Grote Kerk en kunt u het concert niet bezoeken.
Meer over het coronatoegangsbewijs en testen voor toegang.

Hoe kan ik kaarten kopen voor concerten?
Kaarten zijn te verkrijgen via deze website. Let op, er is geen kaartverkoop aan de kerk bij aanvang concert.

Is de Grote Kerk toegankelijk voor bezoekers met een beperking?
Tijdens de concerten is de Grote Kerk  toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Rollators mogen mee de zaal in en kunnen direct naast uw stoel geparkeerd worden. Het is wel verstandig vooraf te melden (j.broekhuizen@blokzijlklassiek.nl) als er bezoekers met een beperking komen, we houden daar rekening mee met de placering van stoelen.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in de Grote Kerk?
Er is geen verplichting tot het dragen van een mondkapje maar het is uiteraard wel toegestaan als u zich daar prettiger bij voelt.

Zijn er mondkapjes beschikbaar in de Grote Kerk?
In de kerk zijn geen mondkapjes verkrijgbaar. Als u een mondkapje wenst te gebruiken dan dient u deze zelf mee te nemen.

Hoe wordt de Grote Kerk schoongemaakt?
Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgt de kerk voorafgaand aan uw bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken.

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?
Bij de ingang is desinfectiegel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

Hoe laat beginnen de concerten?
De concerten beginnen om 15:30 uur.

Vanaf welk moment zijn de deuren geopend?
De deuren van de Grote Kerk gaan 45 minuten voordat het concert begint open. Er zijn geen tijdslots waar u rekening mee hoeft te houden.

Hoe wordt mijn kaartje gecontroleerd?
Bij de kaartcontrole wordt uw ticket op veilige wijze gecontroleerd. Wij scannen uw kaart (uitgeprinte tickets hebben de voorkeur) bij binnenkomst.

Wat als ik gezondheidsklachten heb op de dag van het concert?
Als u gezondheidsklachten hebt op de dag van het concert, verzoeken we u om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 uur voor aanvang van het concert, contact met ons op te nemen via j.broekhuizen@blokzijlklassiek.nl.

Hoe zijn de looproutes geregeld in de Grote Kerk Blokzijl?
Vanaf de ingangen zijn er looproutes aangegeven.

Is de garderobe geopend?
Nee, de garderobe is niet geopend. U kunt uw jas en tas meenemen naar uw stoel.

Kan ik iets drinken voorafgaande aan het concert?
Nee, dat is niet mogelijk. Voor en tijdens de concerten wordt er niets geschonken. Per concert zal worden bekeken of dat nog het geval is.

Zijn de wc’s in het gebouw te gebruiken?
Ja, de wc’s zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
Bezoekers moeten aan de deur een bewijs van vaccinatie/testen/herstel (meer informatie) tonen. In dat geval hoeft er geen afstand gehouden te worden en kunnen we meer bezoekers ontvangen. Vooralsnog beperken we de verkoop van abonnementen tot 200 stoelen en verkopen 4 weken voor een concert losse kaarten afhankelijk van de dan geldende situatie en regelgeving.

Hoe vind ik mijn plaats in de kerk?
De concerten zijn niet geplaceerd. Bezoekers worden ter plekke naar hun stoel gewezen op volgorde van binnenkomst. Het is van belang dat bezoekers bij het betreden van de zaal de aanwijzingen volgen.

Kan ik in de zaal naast mijn familie/huisgenoot/partner zitten?
Bij de ingang moet u een bewijs van vaccinatie/testen/herstel tonen. In het gebouw vervalt daarmee de verplichting om afstand te houden en kunnen verschillende huishoudens dus direct naast elkaar zitten.

Heeft het concert een pauze?
De concerten hebben geen pauze.

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in de Grote Kerk Blokzijl?
De Grote Kerk Blokzijl wordt voorafgaand aan het concert geventileerd.

Kan ik tijdens het concert de zaal verlaten?
Het is mogelijk om tijdens het concert de zaal te verlaten. Helaas is het niet mogelijk om hierna weer in de zaal terug te keren.

Mag ik opstaan tijdens het slotapplaus?
We vragen onze bezoekers om tijdens het slotapplaus niet op te staan. Wij verzoeken u te blijven zitten totdat u de zaal kunt verlaten.

Kan ik na het concert nog even napraten in de Grote Kerk Blokzijl?
Wij verzoeken u na het concert te blijven zitten totdat u de zaal kunt verlaten. Wij verzoeken u het kerkplein voor de kerk zo snel mogelijk te verlaten.