Storing IDeal

Betalen met IDeal tijdelijk niet mogelijk

Door een storing is het tijdelijk niet mogelijk om bestelde tickets mat IDeal te betalen. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Reserveer uw tickets door een e-mail te sturen naar de secretaris: j.broekhuizen​@blokzijl​klassiek.nl

Excuses voor het ongemak.

Blokzijl Klassiek start concertreeks 2022/2023 met topzanger Raoul Steffani

Hij is nog jong, bariton Raoul Steffani, maar hij behoort nu al tot de grote Nederlandse zangers. ‘Met zijn warme, gevoelige stem is hij een gedroomde liedvertolker’, meldde de pers. Hij wordt begeleid door de jonge pianist Daan Boertien, die ‘onaards mooi kan spelen’. Zondag 23 oktober komen beide musici naar de Grote Kerk van Blokzijl met een schitterend programma.
 
Raoul Steffani studeerde aan de University of Music and Performing Arts in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Volgens Trouw is ‘Steffani een uitzonderlijk talent dat al veel prijzen won’. Hij zong op grote podia in Europa, in Los Angeles en San Francisco en zijn debuut cd werd door de internationale pers unaniem geprezen om de ‘uitzonderlijk hoge kwaliteit. Steffani is groots in het creëren van stemmingen’.
Daan Boertien heeft zich gespecialiseerd in liedbegeleiding en is, volgens een recensent ‘een zanger op de vleugel’. Ook zijn debuut cd werd door de internationale pers met groot enthousiasme ontvangen. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Daan won vele prijzen in binnen- en buitenland en was te horen op belangrijke Nederlandse festivals en festivals in Duitsland, Portugal en Tunesië.
Het concert in Blokzijl, dat om 15.30 begint, heeft een titel: ‘Vocale hoogtepunten door de eeuwen heen’. Het is een subliem programma dat geen enkele muziekliefhebber mag missen.
 
Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.

Tine Nouwen verlaat bestuur aan het eind van concertseizoen 2022/2023

Tine Nouwen is al vanaf 1997 betrokken bij de oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek. Bij de restauratie van de Grote Kerk in Blokzijl was een commissie gevraagd om het gebruik van de monumentale kerk te intensiveren en naast erediensten ook andere activiteiten te organiseren. De oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek in 1998 was daarmee een feit en Tine begon met het programmeren van concerten in de Grote Kerk.
Tine heeft door haar excellente programmering de kwaliteit en de professionaliteit van musici de positie en naam van Blokzijl Klassiek als lokaal podium voor klassieke muziek uitgebouwd en versterkt tot ver in de noordelijke regio en daar buiten.
Bij het laatste concert van dit seizoen op 19 maart 2023 met Hannes Minnaar zullen we daar nog verder aandacht aan besteden. Gelukkig heeft Jan Broekhuizen, die nu fungeert als secretaris en bij u bekend is omdat hij met de penningmeester altijd achter de tafel bij binnenkomst in de kerk zit, veel kennis van klassieke muziek en neemt hij de rol als programmeur over.
 
Gezocht: Secretaris voor Blokzijl Klassiek

Daarom zoeken we per direct een secretaris die, naar wij hopen houdt van klassieke muziek; dat helpt en maakt het werk zoveel leuker. Dat is de reden dat wij onze trouwe bezoekers benaderen met deze oproep.
De taak van de secretaris is vergelijkbaar met die bij andere verenigingen of stichtingen. Uiteraard zal de opvolger/opvolgster ingewerkt worden en zolang als nodig is worden begeleid.
Dus, als u interesse hebt in zeer bevredigend vrijwilligerswerk binnen een compacte en goed functionerende organisatie, bel of mail Jan Broekhuizen (06-153 680 85) of  j.broekhuizen@blokzijlklassiek.nl of neem contact op met de voorzitter: Albert Jager (telefoon 06-515 605 86 of stuur een mailtje naar a.jager@blokzijlklassiek.nl