Tine Nouwen bij afscheid van Blokzijl Klassiek bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Direct na de pauze van het concert op 19 maart is Tine Nouwen door loco burgermeester Marcel Scheringa bedankt voor al haar werkzaamheden bij Blokzijl Klassiek. “Voor goede klassieke muziek concerten hoef je niet naar de Randstad” zei Tine altijd, maar Scheringa duidde het wat preciezer: voor goede klassieke concerten kom je naar Blokzijl. Als dank voor alle bewezen diensten reikte hij aan Tine Nouwen een koninklijke onderscheiding uit en is ze bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Na de officiële oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek in 1997 begon Tine Nouwen met de programmering van haar eerste volledige concertseizoen in 1998. 

Vanaf dat moment was Tine Nouwen onafgebroken de programmeur van de succesvolle concert series en verzorgde ze de toelichtingen in de jaarbrochure en de dag programma’s.

Impresariaten en musici roemen haar professionaliteit, enthousiasme en toegewijde inzet waarmee ze Blokzijl Klassiek op de kaart heeft gezet als een podium voor klassieke muziek in onze regio.

Met velen hebben we na afloop van een prachtig concert van Hannes Minnaar nog kunnen napraten. Daarna is in informele kring nog meer aandacht besteed aan haar afscheid van het bestuur. Tijdens die bijeenkomst werd een prachtig fotoboek overhandigd aan Tine, waarin tal van musici en andere professionele relaties verhaalden over hun band met Tine.

Blokzijl Klassiek start concertreeks 2022/2023 met topzanger Raoul Steffani

Hij is nog jong, bariton Raoul Steffani, maar hij behoort nu al tot de grote Nederlandse zangers. ‘Met zijn warme, gevoelige stem is hij een gedroomde liedvertolker’, meldde de pers. Hij wordt begeleid door de jonge pianist Daan Boertien, die ‘onaards mooi kan spelen’. Zondag 23 oktober komen beide musici naar de Grote Kerk van Blokzijl met een schitterend programma.
 
Raoul Steffani studeerde aan de University of Music and Performing Arts in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Volgens Trouw is ‘Steffani een uitzonderlijk talent dat al veel prijzen won’. Hij zong op grote podia in Europa, in Los Angeles en San Francisco en zijn debuut cd werd door de internationale pers unaniem geprezen om de ‘uitzonderlijk hoge kwaliteit. Steffani is groots in het creëren van stemmingen’.
Daan Boertien heeft zich gespecialiseerd in liedbegeleiding en is, volgens een recensent ‘een zanger op de vleugel’. Ook zijn debuut cd werd door de internationale pers met groot enthousiasme ontvangen. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Daan won vele prijzen in binnen- en buitenland en was te horen op belangrijke Nederlandse festivals en festivals in Duitsland, Portugal en Tunesië.
Het concert in Blokzijl, dat om 15.30 begint, heeft een titel: ‘Vocale hoogtepunten door de eeuwen heen’. Het is een subliem programma dat geen enkele muziekliefhebber mag missen.
 
Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.

Tine Nouwen verlaat bestuur aan het eind van concertseizoen 2022/2023

Tine Nouwen is al vanaf 1997 betrokken bij de oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek. Bij de restauratie van de Grote Kerk in Blokzijl was een commissie gevraagd om het gebruik van de monumentale kerk te intensiveren en naast erediensten ook andere activiteiten te organiseren. De oprichting van de Stichting Blokzijl Klassiek in 1998 was daarmee een feit en Tine begon met het programmeren van concerten in de Grote Kerk.
Tine heeft door haar excellente programmering de kwaliteit en de professionaliteit van musici de positie en naam van Blokzijl Klassiek als lokaal podium voor klassieke muziek uitgebouwd en versterkt tot ver in de noordelijke regio en daar buiten.
Bij het laatste concert van dit seizoen op 19 maart 2023 met Hannes Minnaar zullen we daar nog verder aandacht aan besteden. Gelukkig heeft Jan Broekhuizen, die nu fungeert als secretaris en bij u bekend is omdat hij met de penningmeester altijd achter de tafel bij binnenkomst in de kerk zit, veel kennis van klassieke muziek en neemt hij de rol als programmeur over.
 
Als u mee wil doen met een afscheidscadeau, dan kunt u een bedrag storten op NL86RABO0139099611 van Stichting Blokzijl Klassiek onder vermelding van “Cadeau Tine Nouwen”.

De opbrengst ervan zullen we dan tijdens het concert aanbieden.